Tarkki

Tarkki on nuori hevonen, jolla on ollut vaikeuksia sopeutua niihin vaatimuksiin, joita ihminen hevosille asettaa. Tarkki on hyvin herkkä nuorukainen, jolle paineistus aiheuttaa helposti paniikkireaktion. Tämä puolestaan on johtanut vaaratilanteisiin. Asiantuntija on Tarkin edellisessä kodissa määrittänyt Tarkin soveltumattomaksi ja liian vaaralliseksi ratsuksi tai ajoon.

Realiteetti on se, että tällaiselle hevoselle on todella vähän ottajia. Tuulispäässä on hyvin rajallisesti paikkoja vakituisille asukkaille ja hevosia tarjotaan paljon. Vakituiset asukaspaikat Tuulispäässä on varattu eläimille, joiden kodinsaanti olisi muuten erityisen vaikeaa, ja joita kohtaa teuras- tai lopetusuhka. Jake-papan poismenon jälkeen Tuulispään hevoslaumasta avautui paikka, joka nyt tuli ajankohtaiseksi täyttää. Tarkin kohdalla katsoimme, että vaikka Tarkki on nuori ja muuten terve, olisi liian suuri riski koettaa etsiä hänelle uutta kotia – houkutus Tarkin kouluttamiseksi käyttöhevoseksi voisi olla liian suuri ja johtaa sekä ihmisten että Tarkin osalta vaaratilanteisiin. Niinpä Tuulispäästä tuli Tarkin loppuelämän koti.

Otsan loistavan pyrstötähden molemmin puolin, mustan otsatukan alta meitä tarkkailevat uteliaat tummat silmät. Onkohan nuorukaisessa vähän satuhevosen verta? Kun asiat tekee rauhassa ja Tarkin ehdoilla, on nuorukainen tilalla tehtävien toimien osalta helppo käsiteltävä, joka seuraa ihmistä uteliaasti ja luottavaisesti. Opettelemme yhdessä tapoja olla rennosti, luemme toistemme kieltä, koetamme valaa Tarkkiin uskoa, ettei hän enää joudu liian vaikeisiin tilanteisiin. Ja koetamme parhaamme, jotta olisimme herkän mielen helposti särkyvän luottamuksen arvoisia.

  • Muutti Tuulispäähän: 04/2022
  • Sukupuoli: Ruuna