Mikä on Tuulispää?

Eläinsuojelukeskus Tuulispää on vuonna 2012 perustettu maatila- ja tuotantoeläinten turvakoti. Tuulispää pyrkii auttamaan eläinyksilöitä ja antamaan niille turvallisen ja mielekkään loppuelämän. Tilalla asuu yli 60 eläintä, kuten hevosia, lehmiä, lampaita, vuohia, sikoja, kanoja ja sinikettuja. Yhteistä niille on se, ettei niille ole ollut paikkaa minne mennä tai että niiden henki on ollut uhattuna.

Konkreettisen eläinsuojelun lisäksi Tuulispään tavoitteena on jakaa tietoa eläinsuojeluun ja eläinten oikeuksiin liittyvissä asioissa. Kesäisin avoimien ovien aikaan tilalla toimii kahvila-kioski Pikku Puhuri, josta on saatavilla eläinystävällisiä herkkuja. Tuulispäähän on rakenteilla myös koulutuskeskus, jossa tullaan pitämään kasvisruokakursseja, elokuvailtoja, luentoja, kouluvierailuita ja muita yhteisöllisiä tapahtumia.

Eläinsuojelukeskus Tuulispään toiminnasta vastaa Eläinsuojeluyhdistys Tuulispää ry. Yhdistys kerää rahaa pääosin jäsenmaksuilla, kummitoiminnalla ja pienimuotoisesti myyntituotteilla. Eläinsuojeluyhdistys Tuulispäälle on myönnetty rahankeräyslupa, jonka avulla rahaa on kerätty erilaisiin projekteihin kuten uuteen laitumeen, heinäkatoksiin ja metsäalueen aitausmateriaaleihin. Tuulispää toimii lahjoitusvaroin ja saa lahjoituksia muilta yhdistyksiltä, yritysyhteistöistä sekä yksityisiltä ihmisiltä. Rahat käytetään toiminnan ylläpitämiseen ja kehittämiseen. Toiminta perustuu suurimmaksi osaksi vapaaehtoisuuteen.

TutustuTuulispään asukkaat

HistoriaMiten kaikki sai alkunsa

UKKUsein kysytyt kysymykset

Top