Vierailut

Yksityishenkilöt voivat vierailla Tuulispäässä vierailupäivien aikaan. Aikataulut ilmoitamme tällä sivulla. Ryhmävierailuja (koululaiset, yhdistykset) järjestetään sovittuina päivinä pääasiassa keväisin ja syksyisin.

Tuulispää on eläinten ja ihmisten koti, joten vierailut ovat mahdollisia vain etukäteen sovitusti tai vierailupäivinä. Toivomme vierailijoilta kunnioitusta kaikkia eläimiä ja Tuulispään periaatteita kohtaan, joten noudatathan kasvislinjaa, jos otat omia eväitä mukaan.


IMG_4478

Vierailijoita ja Sulo.

 

06282370

Kahvila-kioski Pikku Puhuri palvelee vierailijoita kesän vierailujen aikana.

 

 


 

vierailupäivät


Sekä koronaepidemian riskit huomioon ottaen että eläinten laidunjärjestelyt Tuulispäässä johtivat päätökseen, että kesän 2020 vierailupäiviä ei pidetty. Vain kummivierailut sekä jäsenpäivä järjestettiin, ja nekin erikoisjärjestelyin.


Ryhmävierailut


Ryhmävierailut ovat mahdollisia Tuulispään resurssien ja aikataulujen puitteissa. Ne ajoittuvat pääosin keväälle ja syksylle. Vierailut ovat suosittuja, joten ne kannattaa varata etukäteen hyvissä ajoin. Minimimäärä osallistujia ryhmävierailuissa on 10 henkilöä. Ryhmävierailut on varattu koululaisille, yhdistyksille ja muille julkisille tahoille. Tuulispää ei ota alle kouluikäisistä koostuvaa ryhmää vastaan. Monet ovat yhdistäneet vierailunsa talkoiluun. Vierailut ovat maksuttomia, mutta halutessanne voitte tuoda mukananne esimerkiksi jotain tavaralahjoituslistalta.


Ajo-ohjeet


Tuulispää sijaitsee osoitteessa Savikonkulmantie 69, 31400 Somero. Aja Savikonkulmantie loppuun, kunnes näet eläinten aitauksia. Älä hämäänny aiemmasta possukyltistä, vaan jatka eteenpäin.

Ajoneuvot saa pysäköidä ainoastaan niille varatuille paikoille.


Ohjeita vierailijoille


– Eläinten aitauksissa ja eläintiloissa liikutaan opastetusti. Kulje ovista sekä porteista ripeästi ja noudata oppaan antamia ohjeita.

– Tuulispää toimii eläinten ehdoilla, ja tätä edellytetään myös vierailijoilta. Käyttäydy rauhallisesti ja pidä huolta myös lapsista. Kerro heille, että eläimet voivat säikähtää juoksemista tai kovaa ääntä.

– Eläimiä saa rauhassa silitellä ja rapsutella, jos ne tulevat oma-aloitteisesti lähelle.

– Eläinten syöttäminen on kiellettyä, sillä emme halua niiden leimaantuvan ihmiseen herkkujen tuojana. Haluamme myös välttää ruuasta johtuvat ylimääräiset kahnaukset lauman välillä.

– Osa eläimistä saattaa olla piilossa. Annetaan eläinten olla rauhassa, jos ne itse niin haluavat.

– On mahdollista, että osa eläimistä on muualla laiduntamassa kesän vierailujen aikaan.

– Eläimiä saa valokuvata, mutta vältäthän salaman käyttöä, sillä eläimet häiriintyvät jatkuvasti räpsyvistä valoista.

– Tuulispää ei valitettavasti ole esteetön.

– Lastenvaunujen ja sateenvarjojen kanssa ei voi tulla eläinten alueelle, koska eläimet saattavat pelästyä niitä. Jätäthän ylimääräiset tavarat ja erityisesti ruoan autoon ennen eläinten aitauksiin ja rakennuksiin saapumista.

– Pyrimme järjestämään parkkipaikalle koiravahdin, sillä koiria ei voi tuoda pihaan tai eläinten aitauksiin. Ethän jätä koiraa autoon etenkään kuumina päivinä! Tuulispää suosittelee koirien ja muiden eläinten jättämistä kotiin.

– Tuulispäässä oleskelu ja vierailu tapahtuu omalla vastuulla. Tuulispäällä ei ole vakuutusta vierailijoille, emmekä vastaa esim. eläinten aiheuttamista vammoista, särkyneistä silmälaseista, repeytyneistä vaatteista yms.

– Varaudu säänmukaisin vaattein. Pikkukengät ja korkkarit kannattaa jättää kotiin.

– Emme peri pääsymaksua, mutta jos haluat tuoda jotain, niin vinkkejä voi katsoa tavaralahjoitukset-sivulta.

– Tupakointipaikka on parkkipaikalla.

– Alkoholin ja muiden päihteiden käyttö ei ole sallittua.

– Tautiriskien takia toivomme, että esim. kotikanalan pitäjät tulevat puhtaissa kengissä.

– Tuulispää on paikka, jossa emme hyväksy rasistista, seksististä tai muuta ihmisiä tai eläimiä alentavaa kielenkäyttöä tai toimintaa.

– Tuulispään työntekijällä on oikeus pyytää vierailijaa poistumaan, jos vierailija rikkoo näitä ohjeita.

Top