Vapaaehtoistyö

Kiinnostaako vapaaehtoistyö eläinten parissa?
Tule mukaan auttamaan ja osallistumaan Tuulispään arkeen ja ole samalla mukana rakentamassa parempaa tulevaisuutta eläimille.
Tuulispään uusi vapaaehtoisjärjestelmä antaa yhä useammalle mahdollisuuden tulla tutustumaan eläinsuojelukeskuksen toimintaan ja auttamaan erilaisissa talkootöissä.

Miten pääsen mukaan? 
Varaa itsellesi ja vaikka kaverillekin sopiva aika vapaaehtoiskalenterista.

Mitä päivään sisältyy?
Päivän kesto on kuusi tuntia klo 9–15 ja välissä on 30 minuutin ruokatauko. Päivän aikana tehdään erilaisia rakennus-, kunnostus- tai siivoustöitä, mikä milloinkin on ajankohtaista. Jos sinä päivänä on vähemmän muita avustajia, pääset myös auttamaan eläinten hoidossa. Pääsääntöisesti eläinten hoidosta vastaavat kuitenkin palkatut työntekijät yhdessä pitkäaikaisten vapaaehtoisten ja työharjoittelijoiden kanssa. Vaikka työ ei olisi suoranaisesti eläinten hoitoa, pääset joka tapauksessa tutustumaan Tuulispään eläimiin töiden lomassa.

Mitä vaatimuksia vapaaehtoistyöntekijöillä on?
Toivomme iloista ja reipasta mieltä sekä valmiutta työntekoon. Tule paikalle ajoissa ja ole valmiina aloittamaan työnteko samantien.

Ruokailu ja WC
Ota mukaan omat eväät. Tällä hetkellä keittiönä toimii Tuulispään kesäkahvila Pikku Puhuri. Keittiöstä löytyy jääkaappi, mikro, kahvinkeitin yms. normaalit keittiövälineet. Kunnioitathan Tuulispään periaatteita ja otat mukaan vain vegaanista ruokaa. Jos vegaaniruoka ei ole tuttua, voit löytää esimerkiksi hyviä valmisruokia seuraavalta sivustolta http://www.vegaanituotteet.net/

Ulkohuussit löydät parkkipaikalta.


Mitä mukaan? 
Ota mukaan omat hanskat ja saappaat tai muut sopivat jalkineet. Varustaudu säänkestävästi sekä sellaisin vaattein, jotka saavat mennä likaisiksi. Jos sinulla on omia maatilaeläimiä (kanoja, hevosia, lampaita tms.), niin älä tule samoilla vaatteilla ja jalkineilla, joita käytät kotitallissasi. 

Kulkeminen ja ajo-ohjeet
Valitettavasti Tuulispäähän ei pääse kätevästi joukkoliikenteellä, joten saavu paikalle omalla autolla tai kyydillä. Busseja tulee 2-tien varteen Eerikkilän pysäkille noin tunnin välein Helsingistä, mutta matkaa Tuulispäähän on 15 km.
Kokoonnumme aamulla klo 9 parkkipaikalla osoitteessa Savikonkulmantie 69, 31400 Somero. Aja Savikonkulmantie loppuun, kunnes näet parkkipaikan. Älä hämäänny aiemmasta possukyltistä ja eläinten aitauksista, vaan jatka eteenpäin. Ajoneuvot saa pysäköidä ainoastaan niille varatuille paikoille.

Voivatko lapset tulla?
Yksi lapsi voi tulla huoltajansa kanssa ja lapsen alaikäraja on 13 vuotta. Otathan vanhempana huomioon, että päivän aikana tehtävä työ saattaa olla lapselle hetkellisesti tylsää ja välttämättä työskentely ei tapahdu eläinten parissa. Arvioithan vanhempana myös lapsen kykyä olla kaikissa tilanteissa rauhallinen ja kärsivällinen.

Voinko ottaa oman koiran mukaan?
Valitettavasti omia lemmikkejä ei voi ottaa mukaan. 
 
Muita ohjeita 
– Eläinten tiloissa kulje ovista sekä porteista ripeästi ja noudata ohjaajan antamia ohjeita.
– Tuulispää toimii eläinten ehdoilla, ja tätä edellytetään myös kaikilta kävijöiltä. Käyttäydy rauhallisesti. Eläimet voivat säikähtää juoksemista tai kovaa ääntä.
– Eläimiä saa rauhassa silitellä ja rapsutella, jos ne tulevat oma-aloitteisesti lähelle.
– Eläinten syöttäminen on kiellettyä, sillä emme halua niiden leimaantuvan ihmiseen herkkujen tuojana. Haluamme myös välttää ruuasta johtuvat ylimääräiset kahnaukset lauman välillä.
– Osa eläimistä saattaa olla piilossa. Annetaan eläinten olla rauhassa, jos ne itse niin haluavat. 
– On mahdollista, että et pääse näkemään kaikkia Tuulispään asukkaita
– Eläimiä saa valokuvata, mutta älä anna sen viedä liikaa aikaa.
– Tuulispää ei valitettavasti ole täysin esteetön.
– Tuulispäässä oleskelu ja vierailu tapahtuu omalla vastuulla. Tuulispäällä ei ole vakuutusta vapaaehtoistyöntekijöille, emmekä vastaa esim. eläinten aiheuttamista vammoista, särkyneistä silmälaseista, repeytyneistä vaatteista yms.
– Tupakointipaikka sekä käymälä on parkkipaikalla.
– Alkoholin ja muiden päihteiden käyttö ei ole sallittua.
– Tuulispää on paikka, jossa emme hyväksy rasistista, seksististä tai muuta ihmisiä tai eläimiä alentavaa kielenkäyttöä tai toimintaa.

– Tuulispään työntekijällä on oikeus pyytää henkilöä poistumaan, jos hän rikkoo näitä ohjeita.

Koronavirus Covid 19
Älä tule Tuulispäähän sairaana tai jos sinulla on minkäänlaisia ylähengitystieoireita.
 Huolehdi käsi- ja yskimishygienista ja pidä riittävä turvaväli muihin ihmisiin. Tuulispään WC-tiloina vapaaehtoisille ovat ulkohuussit, jonka siisteydestä pidetään tehostetusti huolta. Käsienpesumahdollisuus on ulkona sekä tarjolla on käsidesiä. Keittiö- ja taukotiloissa pyydämme kaikkia vapaaehtoisia noudattamaan erityisen tarkkaa käsihygieniaa.Kalenterin käyttöohje:

  1. Valitse itsellesi sopiva päivä. Ota huomioon, että päivän pituus on kuusi tuntia, klo 9–15.
  2. Yhdelle päivälle mahtuu maksimissaan kolme henkilöä, joten se voit olla sinä yksin, tai mahdollisesti perhe tai pari kaveria. Kalenterista näet jäljellä olevien paikkojen määrän kullekin päivälle.
  3. Täytä yhteystietosi varauksen yhteydessä. Mikäli seureessa on alaikäinen lapsi, laita lapsen ikä lomakkeeseen.
  4. Kirjoita kommenttikenttään, mikäli sinulla on joitain rajoitteita (heinäallergia, vamma tms.) tai joitain erityisvahvuuksia tai -osaamista.
  5. Vahvista varaus. Saat siitä sähköpostiisi vielä oman vahvistuksen.
  6. Tee varaus viimeistään päivää ennen vapaaehtoisvuoroa klo 15 mennessä. Tee myös mahdollinen peruutus edellisenä päivänä klo 15 mennessä ja mieluiten niin pian kuin mahdollista, jotta vuoro vapautuu jollekin toiselle. Mikäli sinulle tulee äkillinen este esimerkiksi aamulla, laita viesti numeroon 045-2537701.
  7. Jos sinulla on muuta kysyttävää vapaaehtoisasioista, laita meiliä vapaaehtoiset@tuulispaa.org.

    Tervetuloa mukaan Tuulispään toimintaan!


Vapaaehtoiskalenteriin
Top