Työmme tuloksia

Yksityisten ihmisten, yhteisöjen ja yritysten lahjoitukset mahdollistavat Tuulispään toiminnan olemassaolon, kehittymisen sekä tulevaisuuden suunnittelun ja laajentumisen yhä useamman eläimen auttamiseksi. Tällä sivulla on koottuna projekteja, jotka on toteutettu lahjoitusvaroin.
Aatu ja Niksu


Aatun ja Niksun joulukeräys 2020


PÄÄTTYNYT. No tässä on Aatu Kipinäkavio ja Isoveli Niksu terve! Me ponit tietty toivottais, että meidän joulupaketeista löytyis porkkanoita ja nameja, mutta yksi joulutoive on silti ylitse muiden. Siksi laitettiin pystyyn jouluksi 2020 Aatun ja Niksun Joulukeräys Tuulispään eläinten hyväksi.

Meidän koti on Eläinsuojelukeskus Tuulispää. Se on paikka, jossa asuu sellaisia olentoja, joille ei ole ollut oikein muutakaan paikkaa tarjolla ja monelle ois voinut käydä tosi huonosti. Joidenkin mielestä me Tuulispään asukit ollaan jotenkin viallisia, raihnaisia tai turhia. Sellaisia, joista ei oo mitään hyötyä kenellekään. Meillä poneillakaan ei aina oo mennyt kovin hyvin: Aatu tarvitsi ison jalkaleikkauksen ja Niksu uuden kodin monen yksinäisen vuoden jälkeen. Yhteensä tuulispääläisiä, karvaisia ja höyhenpeitteisiä, on jo yli 80. Täällä me kaikki saadaan olla just sellaisia kuin ollaan, kaikkine oikkuinemme ja vikoinemme. Meitä arvostetaan ja meistä huolehditaan niin hyvin kun noi ihmisolennot vaan osaa.

Tää Tuulispää pyörii lahjoitusvaroin, ja voi jumpe, että meillä onkin upeita tukijoita matkassa mukana! Tukijat mahdollistaa meidän asukkaiden elon täällä ja myös uusien ja yhä useampien apua tarvitsevien eläinten auttamisen. Tuulispään tukijat on sellaisia tyyppejä, joiden mielestä eläimet on tärkeitä. Jotka näkee, että me Tuulispään asukit ollaan ainutlaatuisia ja arvokkaita. Keräyksen tuotolla kustannetaan meidän vanhojen ja uusienkin tuulispääläisten elämää taas pitkälle ensi vuoteen: sillä me saadaan ruokaa, pehkuja ja eläinlääkärin hoitoa. Sillä pidetään meidän koti kunnossa. Ja tietty sillä saa myös niitä porkkanoita ja nameja.

Joulukeräyksen tavoitesumma oli 8000 euroa, joka täyttyi ja ylittyikin pian. Supersuuri kiitos kaikille lahjoittajille Aatulta, Niksulta ja muilta Tuulispään asukkailta!

Kerätty summa: 28 084,37 €
100%Kuva: RMJ Horse Rescue


Archie Ride Suomeen


PÄÄTTYNYT. Archie Ride on suomalaissyntyinen ja Suomessa hyvin menestynyt ravihevonen, joka uransa jälkeen myytiin Maltalle jatkamaan raviurheilua. Archie Ride päätyi kuitenkin maltalaisen RMJ Horse Rescue -järjestön hoiviin etsimään uutta kotia jostain päin maailmaa. Tuulispäähän otettiin yhteyttä ja pyydettiin apua Archien kotiuttamiseksi takaisin Suomeen.

Archien kuljetuskustannukset ovat arviolta noin 2000-2500 €. Tuulispää tarjoaa Archielle eläkekodin, joka Archien kohdalla voi tarkoittaa kymmentäkin elinvuotta lisää. Archie pääsee elämään vapaata pihattoelämää laumassa ja nauttimaan elämästään vailla tulosodotuksia.

Kiitos jokaiselle Archie Ride Suomeen -keräykseen osallistuneille! Keräyksestä kasvoi mahtava potti, joka kuljetuskustannusten jälkeen riittää Archien hoitoon vielä pitkäksi aikaa. Keräyksen ylimenevä osuus käytetään Archien eläinlääkäri- ja ylläpitokustannuksiin. Archien matka Suomeen viivästyi koronavirusepidemian takia, mutta heinäkuussa 2020 Archie saapui loppuelämän kotiinsa Tuulispäähän.

Keräykseen on laskettu mukaan Archie Ride Suomeen Facebook-keräys, Mobile Pay -lahjoitukset sekä tilisiirrot keräysviitteellä.

Kerätty summa: 8472,04 €
100%

Tuulispää laajenee!


Unelma paremmasta huomisesta
– Tuulispää laajenee 2019


PÄÄTTYNYT.Tuulispää hankki keräyksellä pitkään ja hartaasti toivottua lisämaata toiminnalleen. Meille avautui ainutlaatuinen mahdollisuus ostaa maata ja ulkorakennuksia naapurissa sijaitsevasta maatilasta. Nykyisen Tuulispään välittömässä läheisyydessä sijaitsevaan 13 hehtaarin kokonaisuuteen kuuluu noin 8 hehtaaria peltoa ja 5 hehtaaria metsää. Näiden lisäksi tilalla sijaitsee kuusi ulkorakennusta, jotka sopivat eläintilojen lisäksi Tuulispään muuhun toimintaan. Uusiin tiloihin on tulossa muun muassa:

– naudoille uusi pihatto
– hevosille uusi pihatto
– laidunta 8 ha
– useita metsäaitauksia eri eläinten käyttöön
– eläinsuojelumuseo
– juhla- ja kokoontumistila
– myymälä
– vapaaehtoisille omat tilat
– leirintäalue
– varastotilaa
– parkkipaikkatilaa

Keräys saavutti 100 000 €:n tavoitteensa joulukuussa! Valtavat kiitokset kaikille lahjoittajille ja tukitapahtumien järjestäjille! Olette mahtavia. Tavoitteesta ylimennyt osuus käytetään kaupankäynnin kuluihin (varainsiirtovero, palkkio lakimiehelle, lohkomiskulut yms.). Aiemmasta laidunkeräyksestä säästöön jääneitä rahoja (20 350,90 €) hyödynnettiin 25 000 €:n suuruisen käsirahan maksussa.

Uusien tilojen kautta Tuulispää pystyy auttamaan yhä useampaa eläinyksilöä, järjestämään paremmat tilat vierailutoiminnalle sekä kehittämään yleistä toimintaansa.

Kerätty summa: 108 244,60 €
100%

Keräys mahdollisti monta tärkeää hankintaa.


JOULUILO 2017

(jatkoa kesäkeräykselle)


PÄÄTTYNYT. Tuulispään tehtävä on antaa teuras- tai lopetusuhan alta pelastetuille eläimille mahdollisimman hyvä ja turvallinen loppuelämä, jossa otetaan huomioon sekä yksilölliset että lajin tarpeet.

Kesäkeräyksenä alkanut keräys jatkuu loppuvuoden 2017 Jouluilo-keräyksenä. Tuotoilla tulemme parantamaan eläinten elämänlaatua entisestään sekä saamme rakennettua yhä kestävämmät puitteet elämiseen. Tarpeita on paljon, joten päätimme yhdistää ne yhdeksi isommaksi keräykseksi.

Keräyksen tavoitesumma on 20 000 €, jolla saamme toteutettua seuraavat tärkeät hankinnat:

  • sairas- ja karanteenitilan karsinaelementit sekä niiden asentaminen käyttökuntoon
  • auto, joka soveltuu eläinkuljetusvaunun vetämiseen
  • turvakamera eläinkuljetusvaunuun
  • lujatekoiset portit aitauksiin
  • kestävä väliaita pihattoon
  • traktorin trukkipiikit
  • possulan lattiaan maalit
  • materiaaleja uusien aitausten rakentamiseen

Miksi juuri nämä tarvikkeet?

Tuulispäähän on valmistumassa uusi sairas- ja karanteenitila. Tilasta puuttuvat enää vain karsinaelementit, joiden asentamisen jälkeen potilaat ja karanteenia tarvitsevat uudet asukkaat voidaan hoitaa siellä tilavassa ja rauhallisessa ympäristössä.

Joskus kuitenkin eläin on kuljetettava muualle hoitoon, mahdollisesti hyvin kiireellisesti. Tällöin on ensiarvoisen tärkeää, että Tuulispäällä on oma eläinkuljetusvaunun vetämiseen soveltuva auto, jonka avulla kuljetus onnistuu mihin vuorokauden aikaan tahansa. Kuljetusten turvallisuuden lisäämiseksi olisi kuljetusvaunussa hyvä olla turvakamera.

Osa aitaustemme puuporteista ovat tulleet tiensä päähän. Toiveenamme olisi uusia kertaheitolla kaikki vanhimmat portit kovaa käyttöä kestäviin metalliportteihin. Lisäksi tarvitsemme lujatekoisia aitaelementtejä hevospihaton jakamiseen, sillä eläinten hyvinvoinnin turvaamiseksi haluamme mahdollistaa pihaton käytön jokaiselle, myös lauman alempiarvoisille hevosille.

Tuulispää on saamassa lahjoituksena pari leikkimökkiä, jotka tulevat eläinten käyttöön. Saimme ostettua alkuvuodesta traktorin, peräkärryn ja paalipihdit lahjoitusvaroin (jättisuuri kiitos jokaiselle lahjoittajalle!). Jotta saisimme hyödynnettyä traktorin käyttöapua vielä tehokkaammin, tarvitsisimme trukkipiikit. Niiden avulla leikkimökkien ja muiden suurempien rakennelmien kuten heinäkatosten siirtely onnistuu helposti. Trukkipiikeillä pystymme purkamaan myös paremmin tarvikekuormia. Lisäksi säästämme tulevaisuudessa kustannuksia, sillä voimme ostaa suurempia eriä rehuja tai kuivikkeita, koska meillä on välineet niiden siirtämiseen.

Possulan asukkaat ovat tyytyväisiä elämäänsä, mutta me haluaisimme tarjota heille vielä parempaa. Possulan lattia pölyää ja lattian maalaus toisi ongelmaan ratkaisun.

Jotta kanat, hanhet ja marsut voisivat nauttia elämästään yhä enemmän, niille olisi hyvä rakentaa virikkeelliset ulkotarhat. Ostoslistallamme on tällä hetkellä erilaisia rakennustarvikkeita valokatteesta puutavaraan.

Keräys on päättynyt. Suuri kiitos kaikille lahjoittajille, saimme kasaan tavoitesumman 20 000 €!


Tavoite saavutettu!
100%


Siiri ja Saara


JOULUILOKERÄYS 2015


PÄÄTTYNYT. Tuulispään asukasmäärä on lisääntynyt kahdella ihanalla pienellä elämällä, Siirillä ja Saaralla. Tuulispää antaa kodin eläinyksilöille, joilla ei ole paikkaa minne mennä tai joiden henki on ollut uhattuna. Tänä jouluna keräämme rahaa Tuulispään juokseviin kuluihin sekä uusiin projekteihin. Rakennamme jatkuvasti eläinten tiloja toimivammiksi ja pyrimme tekemään ne eläimille paremmiksi ja virikkeellisemmiksi. Varojen avulla pystymme kehittämään ja laajentamaan toimintaamme.

Tuulispää haluaa ottaa kantaa myös elämän puolesta. Joulu lähestyy ja Siiriä ja Saaraa seuratessa pala puristaa kurkkua, koska nämäkin ihanat persoonat saattaisivat kokea tuhansien possujen karun kohtalon. Puhumme niiden puolesta, keiden ääntä harvemmin kuunnellaan. Tuulispään asukkaat saavat jatkaa elämäänsä juosten, möyrien, nauttien ja iloa tuntien.

Keräys on päättynyt, lämmin kiitos kaikille lahjoittajille! Kerätty summa oli yhteensä 3 743,80 €.

Kerätty summa: 3 743,80€
100%

 


Late juomassa pihan automaatista.

 

Katos- ja juomakuppikeräys 2015


PÄÄTTYNYT. Uusi aitaus valmistui ja nyt haaveilemme aitauksen omasta vesipisteestä. Meillä on pihan puolella hyvin tarkoitustaan ajanut itsestään täyttyvä juomakuppi, joka pitää veden talvellakin sulana. Hyvä juomakuppi takaa eläimille jatkuvan vedensaannin vuoden ympäri ja säästää meidän työntekijöiden selkää vedenkantourakalta. Juomakupin hinta on noin 500 €, ja siihen liittyvät urakat, kuten vesijohdon kaivaminen maahan sekä sähkö- ja putkityöt, kustantaisivat toiset 500 €. Eli koko juomakuppihankkeen hinnaksi muodostuisi arviolta noin 1000 €.

Toinen esille noussut tarve koskee kanojen ulkoilumahdollisuutta keväisin. Olemme miettineet katoksia, jossa kanat voisivat asua kevät- ja kesäkauden. Katosten eteen rakennettaisiin vielä omat aitaukset. Kanat saavat toki kesällä ulkoilla myös vapaana, mutta keväisin joudumme pitämään kanat katoksen alla muuttolintujen tuoman lintuinfluessariskin takia. Katosten hinta kuljetuksineen olisi arviolta noin 1000 €.

Tämä keräys on voimassa kesäkuun loppuun (30.6.2015). Yhteissumma juomakupille ja kanojen katoksille olisi siis 2000 €. Lahjoitussumma voi olla 1 € tai 2000 € tai mitä tahansa siltä väliltä. Kiitos kun autat eläimiä sekä meitä kehittämään toimintaamme!

Keräys on päättynyt, lämmin kiitos kaikille lahjoittaneille! Katokset on hankittu ja juomakuppi on asennettu. Kustannukset osoittautuivat juomakupin osalta suuremmiksi kuin odotimme, ja sen takia kanojen ulkoaitaukset tullaan rakentamaan myöhemmin.

 

Tavoite saavutettu!
100%


Ruokintakatos

 

Joululahjakeräys 2014


PÄÄTTYNYT. Joulu lähestyy ja meillä on yksi tarve noussut ylitse muiden: heinäkatos!
Jaamme tällä hetkellä heinät maahan ja sitä menee varsinkin näin märkään aikaan kauheasti hukkaan. Lisäksi katos, johon mahtuu reilummin heinää kerralla, helpottaisi meidän ruuanjakelijoiden työtaakkaa.

Tämä keräys on voimassa joulukuun puoleen väliin saakka (15.12.2014). Mikäli summa siihen mennessä toteutuu, ehdimme saamaan katoksen jouluksi kotiin. Jos saamme oikein paljon rahaa kasaan, ostamme heti kaksi katosta.

Yhden katoksen hinnaksi tulee n. 1200 € (ilmoitimme ensin katoksen hinnaksi 1000 € mutta hinta oli ilman alvia. Pahoittelumme!)

Suuret kiitokset kaikille lahjoittajille! Keräsimme rahaa yhteensä 2671,81 €. Saimme yhden heinäkatoksen sijaan kaksi katosta.


Tavoite saavutettu!
100%Aidanrakennus

Aidan rakennusta.


Aitaprojekti 2014


PÄÄTTYNYT. Tuulispään historian ensimmäinen rahankeräysprojekti alkaa aidasta! Meillä on reilun hehtaarin kokoinen metsäalue, jonka aitaaminen on aloitettu lahjoituksena saaduilla aitatolpilla ja laudoilla. Haaveilemme, että saisimme aidan ennen talven tuloa valmiiksi ja sitä kautta eläimille lisää tilaa.

Haluaisitko auttaa meitä saavuttamaan tavoitteemme?

Aidan kustannukset ovat arviolta noin 3 000 € ja meillä on säästössä sitä varten omaa rahaa 1 500 €. Tavoittelemamme keräyssumma on siis 1 500 €. Keräys on voimassa 31.10.2014 saakka.

Kiitos kaikille lahjoittajille! Keräsimme rahaa yhteensä 1605,35 €.

Voit seurata projektin etenemistä kuvagalleriasta.


Tavoite saavutettu!
100%
Top