Miten asukkaaksi?

Tuulispään tilalla toimii sekä eläinten vanhain- että turvakoti. Tila on keskittynyt erityisesti tuotanto- ja maatilaeläimiin.

TURVAKOTI

Osa eläimistä tulee tänne turvakotiin. Tämä käsittää eläimet, jotka eivät ikänsä puolesta ole vielä vanhuksiin laskettavissa. Eläinten turvakoti on tarkoitettu esimerkiksi hylätyille, huostaanotetuille tai tehotuotannosta pelastetuille eläimille. Riippuen eläimen historiasta, iästä sekä vapaista paikoista, osa eläimistä jää tänne asumaan loppuelämäkseen, osa voidaan kuntouttaa ja luovuttaa edelleen hyvään kotiin.
Tuulispää ei ota vastaan löytöeläimiä. Löytöeläintoiminnasta vastaa Somerolla Someron löytöeläinkoti.

VANHAINKOTI

Vanhainkotiin tulevat eläimet ovat eläimiä, joilla ei käytännössä enää muuta paikkaa ole ja ovat usein lopetusuhan alla. Omistaja voi joutua luopumaan eläimestään itsestään riippumattomasta syystä ja varsinkin vanhemmille eläimille kodin löytyminen on erittäin vaikeaa. Eläimet luovutetaan tänne ilmaiseksi. Eläimistä tehdään tarvittavat paperit omistajanvaihdosta varten ja päätös on omistajan puolelta lopullinen. Tällä halutaan turvata eläimen oikeus vanheta rauhassa turvallisessa ympäristössä vailla stressiä. Moni eläimistä on valitettavan usein kiertänyt jo kodista toiseen ja luovutussopimuksella kierre katkaistaan lopullisesti. Tuulispää sitoutuu pitämään eläimestä hyvää huolta, antaa sen elää lajityypillistä elämää ja myöskin pitää huolta, että eläin lopetetaan asianmukaisesti sen ollessa ajankohtaista.

VAPAAT PAIKAT

Tiloja rakennellaan ja kunnostetaan jatkuvasti. Vapaat paikat riippuvat tilaresurssejen lisäksi muun muassa eläinlajista ja täällä jo olevien eläinten laumajärjestyksestä. Hätätapauksia yritetään auttaa aina. Lisätietoja info@tuulispaa.org.

Voit tutustua Tuulispään tämänhetkisiin asukkaisiin täällä.

Top